Βιογραφικό

Μυρτώ Σεγρέδου, BSc, MSc - Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Μυρτώ Σεγρέδου, BSc, MSc - Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η Μυρτώ Σεγρέδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Έπειτα από σπουδές που ακολούθησε στις θετικές επιστήμες, αποφάσισε να αλλάξει εντελώς κατεύθυνση και να σπουδάσει Ψυχολογία - μία επιστήμη που ανέκαθεν της άρεσε και ήθελε να εκπαιδευτεί και να ακολουθήσει είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά. Έτσι λοιπόν, σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Essex, Συμβουλευτική & Ψυχολογία στο Mediterranean College και στη συνέχεια, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συνθετική προσέγγιση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας από το Πανεπιστήμιο της Αγγλίας University of Derby, με τον τίτλο 'MSc in Integrative Counselling & Psychotherapy'. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η Συνθετική αυτή προσέγγιση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας πραγματεύεται τις θεωρίες της Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής (CBT), της Προσωποκεντρικής (Person centered theory) και της θεωρίας του δεσμού (Attachment theory), ώστε ο θεραπευτής να έχει μία πληθώρα εργαλείων και να μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη θεραπευτική παρέμβαση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής της εκπαίδευσης και εξέλιξης, σημαντικός τομέας είναι η προσωπική της ανάπτυξη μέσα από προσωπική θεραπεία και συνεχές διάβασμα, η εποπτεία και οι άνθρωποι που έρχεται σε επαφή και γνωρίζει μέσα από τη δουλειά της. Αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσής της φυσικά, είναι και η συμμετοχή και παρακολούθηση συνεδρίων, σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων.  

Σημαντικοί σταθμοί πιστοποίησης επιμόρφωσης αποτέλεσαν η Συμβουλευτική & Θεραπεία για Ζευγάρια και Οικογένειες (ΕΚΠΑ), η Διαχείριση χωρισμού & διαζυγίου των γονέων (ΕΚΠΑ), η Ψυχοπαθολογία και Κλινική Παρέμβαση σε Παιδιά & Εφήβους, η Ψυχαναλυτική Θεωρία και Ομαδική Ανάλυση (ΨΝΑ), η Συναισθηματική Υπερφαγία, η Κλινική Ψυχοπαθολογία (ΕΠΙΨΥ), το Γενεόγραμμα: Κατασκευή - Ερμηνεία - Εφαρμογή - Χαρτογράφηση, η Ειδική Αγωγή & Προαγωγή  της Ψυχικής Υγείας στο Σχολικό Περιβάλλον (ΠΑΔΑ).

'Οσον αφορά στην κλινική της εμπειρία, πέραν από το ιδιωτικό της γραφείο, έχει αποκτηθεί επίσης, μέσα από  δομές ψυχικής υγείας, όπως το Οικοτροφείο 'ΙΑΣΙΣ' - Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, τη 'Λωίδα' - Σπίτι Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, την 'TACT Hellas' - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία και Μη Κυβερνητική Οργάνωση στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και Αναπηρίας, και το Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ. 

Τέλος, η ίδια είναι μέλος του Βρετανικού συλλόγου Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (British Association for Counselling & Psychotherapy - BACP).