Βιογραφικό

Μυρτώ Σεγρέδου, MSc - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια
Μυρτώ Σεγρέδου, MSc - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μυρτώ Σεγρέδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί. Έπειτα από σπουδές που ακολούθησε στις θετικές επιστήμες, αποφάσισε να αλλάξει εντελώς κατεύθυνση και να σπουδάσει Ψυχολογία - μία επιστήμη που ανέκαθεν της άρεσε και ήθελε να σπουδάσει και να ακολουθήσει είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά. Έτσι λοιπόν, σπούδασε Συμβουλευτική & Ψυχολογία στο Mediterranean College και στη συνέχεια, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συνθετική προσέγγιση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας από το Πανεπιστήμιο της Αγγλίας University of Derby, με τον τίτλο 'MSc in Integrative Counselling & Psychotherapy'. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η Συνθετική αυτή προσέγγιση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας πραγματεύεται τις θεωρίες της Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής (CBT), της Προσωποκεντρικής (Person centered theory) και της θεωρίας του δεσμού (Attachment theory), ώστε ο θεραπευτής να έχει μία πληθώρα εργαλείων και να μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη θεραπευτική παρέμβαση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής της εκπαίδευσης και εξέλιξης, σημαντικός τομέας είναι η προσωπική της ανάπτυξη μέσα από προσωπική θεραπεία, η εποπτεία και οι άνθρωποι που έρχεται σε επαφή και γνωρίζει μέσα από τη δουλειά της. Αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσής της φυσικά, είναι και η συμμετοχή και παρακολούθηση συνεδρίων, σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων.  Σημαντικοί σταθμοί αποτέλεσαν οι: 'Συμβουλευτική & Θεραπεία για Ζευγάρια και Οικογένειες', 'Ψυχοπαθολογία και Κλινική Παρέμβαση σε Παιδιά & Εφήβους', 'Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός', 'Επικοινωνία Δίχως Βία', 'Συναισθηματική Υπερφαγία', 'Κλινική Ψυχοπαθολογία', 'Ψυχαναλυτική Θεωρία και Ομαδική Ανάλυση', 'Γενεόγραμμα: Κατασκευή - Ερμηνεία - Εφαρμογή - Χαρτογράφηση'.

'Οσον αφορά στην κλινική της εμπειρία, πέραν από το ιδιωτικό της γραφείο, έχει αποκτηθεί επίσης, μέσα από  δομές ψυχικής υγείας, όπως το Οικοτροφείο 'ΙΑΣΙΣ' - Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, τη 'Λωίδα' - Σπίτι Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, την 'TACT Hellas' - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία και Μη Κυβερνητική Οργάνωση στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και Αναπηρίας, και το Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ. 

Τέλος, η ίδια είναι μέλος του Βρετανικού συλλόγου Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (British Association for Counselling & Psychotherapy - BACP).